Asperge-Zalmtaart

Ingrediënten: De hoeveelheden zijn gebaseerd op 4 personen.

750 gram (groene) asperges. 300 gram zalmfilet. 2 eieren.
50 gram gemalen mozzarella. 1 tl bieslook. springvorm van 26 cm.
mespunt nootmuskaat. 350 gram rösti. melk.
125 ml crème fraîche. 3 bosuitjes. peper en zout.
plakjes diepvries bladerdeeg. boter. eetlepel (olijf)olie.

Voorbereiding: ± 10 minuten.

Schil de asperges goed dik met een dunschiller en snij ze in stukjes van ongeveer 3 centimeter en snij de bosuitjes in dunne ringetjes. Klop de crème fraîche, eieren, nootmuskaat, bieslook en naar smaak peper en zout in een schaal goed door elkaar en roer er dan de kaas doorheen. Vet de springvorm goed in en laat het bladerdeeg ontdooien en bekleed er de springvorm mee en zet deze tot gebruik in de koelkast. Snipper de zalm. Verwarm de oven voor op 200° C.

Bereiding: ± 10 minuten.

Zet de asperges op in een pannetje met wat zout en een scheutje melk. Laat dit 10 minuten koken en giet dan de asperges af en laat ze in het vergiet staan tot gebruik. Laat in de tussen tijd de (olijf)olie heet worden in een koekenpan en bak hierin al omscheppende de bosui met de rösti. Voeg er na ± 5 minuten de zalm aan toe en bak dit 1 minuut mee voordat je er de asperges aan toe voegt. Laat het geheel even goed heet worden voordat je alles over doet in de springvorm. Schenk er het ei/crème fraîche mengsel over uit en plaats het geheel ± 35 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Heerlijk met een groene- of komkommersalade.
Copyright 2008 Koken Met Peter.print