Groentestoofpotje met pasta

Ingrediėnten: De hoeveelheden zijn gebaseerd op 4 personen.

1 plak ham van ± 300 gram. 2 winterwortels. 2 tl Ita. keukenkruiden.
200 gram (vlinder)macaroni. 1 venkel. verse peterselie.
25 gram boter of 2 eetl. olie. 1 ui. Kerrie (peper en evt. zout).
100 gram gemalen (oude) kaas. 1 zure appel. Curry- of tomatenketchup.
6 stengels bleekselderij. 2 dl appelsap. 1 bouillonblokje.

Voorbereiding: ± 15 minuten.

Snij de ham in dobbelsteentjes en de winterwortel in plakjes van ongeveer 3 ą 4 millimeter dik en snij ze dan nog eens door midden. Snij van de venkel de bodem en de kroon af en dan in dunne reepjes. Schil de stengels bleekselderij met een fijnschiller en maak er dan boogjes van en snipper de ui. Schil de appel en verwijder het klokhuis en verdeel dan in dobbelsteentjes. Knip de benodigde peterselie fijn.

Bereiding: ± 10 minuten.

Verhit de boter (of olie) in een braadpan en bak de ham met de ui tot de ui mooi glazig is geworden, doe er dan de rest van de groente bij door en laat dit ongeveer 2 minuten meebakken. Voeg nu de appelsap, kruiden en naar smaak de curry- of tomatenketchup toe. Kruimel de helft van het bouillonblokje erboven fijn en laat even aan de kook komen draai het gas dan laag en laat het ± 10 minuten stoven met de deksel op de pan. Kook in de tussen tijd de (vlinder)macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op het pak in water met de rest van het bouillonblokje beet gaar. Als de macaroni klaar is spoel je deze af onder de koude kraan en voeg het toe bij de groente. Warm nog even goed door en verdeel het dan over de vier borden, rijkelijk bestrooien met de geraspte kaas en knip er als laatste nog een beetje verse peterselie boven fijn.
Copyright 2008 Koken Met Peter.print