Indische Kapucijnerschotel

Ingrediėnten: De hoeveelheden zijn gebaseerd op 4 personen.

250 gram hamlappen. 1 gele of rode paprika. Voor de marinade:
1 struikje broccoli (± 250 gram). 1 krop sla. 1 teentje knoflook
1 rode en groene paprika. 1 flinke ui. 1 teentje knoflook
1 el seroendeng of gem. kokos. 150 gram spekreepjes. 4 eetlepels olie
1 grote en kleine pot kapucijners. 1 kleine winterwortel. 3 eetlepels ketjap
1 blikje ananas (of vers).

Voorbereiding: ± 25 minuten. (gedeeltelijk min. 3 uur van te voren).

Maak een marinade van de ketjap, 2 eetlepels olie en de erboven uitgeperste knoflook, snij de hamlappen in blokjes en laat deze blokjes minimaal 20 minuten op kamertemperatuur in de marinade liggen. Snij de winterwortel in dunne reepjes, de ananas, ui en de paprika in blokjes en verdeel de broccoli in kleine roosjes. Laat als laatste de kapucijners uitlekken en spoel ze eventueel een keer af.

Bereiding: ± 20 minuten.

Laat een wok heet worden en verhit dan de rest van de olie. Roerbak hierin de spekreepjes ± 2 minuten en voeg dan de blokjes hamlappen (exclusief de marinade) toe. Haal het vlees, als het aan alle kanten goed bruin gebakken is uit de pan. In de resterende olie de ui 1 minuut roerbakken dan de winterwortel, paprika en de broccoli toevoegen en onder goed roeren 4 minuten mee bakken. Voeg het vlees de kapucijners de marinade en eventueel wat ananassap toe en laat alles onder voortdurend omscheppen goed heet worden. Roer er de seroendeng of gemalen kokos doorheen en klaar is kees.
Copyright 2008 Koken Met Peter.print