Indische Spaghetti

Ingrediėnten: De hoeveelheden zijn gebaseerd op 4 personen.

2 eieren. 200 gram spaghetti. zakje amandelschaafsel.
1 rundvlees bouillionblokje. 2 dikke prei. 3 eetlepels ketjap.
gem. kokos of seroendeng. Tabasco. 1 theelepel kerriepoeder.
400 gram gesn. Chinese kool. olie, peper en zout. Fles (curry)ketchup.
400 gr kippenlevertjes of shoarmavlees.  

Voorbereiding: ± 10 minuten.

Kook de eieren tot ze hard zijn. Zet een koekenpan, (met anti-aanbaklaag) op een redelijk hoog vuur en doe hier de amandelschaafsel in tot dat ze allemaal licht bruin geworden zijn. Snijd de prei in plakjes en spoel de hard gekookte eieren onder de koude kraan af en haal de schaal eraf. Als er kippenlevertjes worden gebruik snijd deze dan 1 of 2 keer door en bestrooi ze met peper, zout en de kerrie, het shoarmavlees kan zo gebruikt worden. Zet de kool op in een pan met water en zout, laat deze 5 minuten koken en giet dan de kool af.

Bereiding: ± 15 minuten.

Zet water op met het bouillonblokje en kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op het pak beetgaar. Verwarm in een braadpan de olie en bak het vlees op hoog vuur rondom bruin, voeg de prei toe en bak deze even mee. Roer er dan de kool, ketjap, tabasco, eventueel de gemalen kokos (of seroendeng) en de ketchup naar smaak doorheen. Warm alles ongeveer 5 minuten goed door. Verdeel de spaghetti over de vier borden schep er het vlees met groente over heen, strooi hier de in grote stukken gesneden eieren over en dan het amandelschaafsel.
Copyright 2008 Koken Met Peter.print