Kabeljauw-uienschotel.

Ingrediënten: De hoeveelheden zijn gebaseerd op 4 personen.

250 gram normale uien. 250 gram rode uien. 25 gram boter.
800 gram aardappelschijfjes. 1/4 ltr crème fraîche. 2 eieren.
500 gram kabeljauwfilet. (verse) peterselie. peper en evt. zout.
peper en zout naar smaak. 1 eetlepel mosterd. paprikapoeder
2 zakjes champignonsaus. 2 glazen witte wijn.

Voorbereiding: ± 10 minuten.

Snijd de uien in ringen en de (ontdooide) kabeljauw in stukjes. Verwarm de oven voor op 175° Celsius.

Bereiding: ± 20 minuten en 30 minuten in de oven.

De uiringen in de boter bakken tot ze glazig beginnen te worden en dan de vis en 2 dl wijn toevoegen. Laat het vis-ui mengsel in 8 minuten gaar worden. In de tussentijd de aardappelschijfjes beetgaar koken en dan laten uitlekken. Meng een half potje crème fraîche, de mosterd en eventueel peper en zout door elkaar en roer er dan de aardappelschijfjes door heen. Maak de champignonsaus volgens de verpakking klaar en roer het dan door het vismengsel. Dan dit alles over doen in een ingevette ovenschaal en er de aardappelschijfjes over verdelen. Klop de eieren los met het restant van de crème fraîche en de paprikapoeder en giet dit over de aardappels. Hierna de schotel, onafgedekt, 30 minuten in de oven gaar laten worden. Garneer de schotel met de peterselie.
Je kunt het natuurlijk zo eten maar met een tomaten- of komkommersalade is het gerecht helemaal af.
Copyright 2008 Koken Met Peter.print