Ingrediėnten: De hoeveelheden zijn gebaseerd op 4 personen.

500 gram (diepvries)kabeljauwfilet. Suiker. Azijn en (olijf)olie.
100 gram witte en/of blauwe druiven. 1 teentje knoflook. 200 gram kruidenroomkaas.
1 klein bekertje zure room. 1 komkommer. 500 gram aardappelen.
200 gram champignons. 1 flinke ui. 1 zakje geraspte kaas.
1 zak champignonsaus. Peper en evt. zout.  

Voorbereiding: ± 10 minuten.

Ontdooi eventueel de kabeljauwfilet en snijd deze in dobbelsteentjes. Halveer de druiven en ontpit ze. Maak een dressing van 1 deel azijn en 1 deel (olijf)olie, voeg naar smaak suiker, peper en eventueel zout toe. Snijd het teentje knoflook in hele kleine stukjes, snijd de champignons in plakjes en snipper de ui. Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bereiding: ± 50 minuten.

Fruit de ui met de champignons in een beetje olie tot het licht bruin begint te worden en voeg dan de knoflook, de kabeljauwfilet en eventueel zout en peper toe. Maak de champignonsaus volgens de gebruiksaanwijzing klaar en roer hier de kruiden-roomkaas en de zure room doorheen en als laatste het vis-uien mengsel. Schenk dit in een ingevette ovenschaal en verdeel er de halve druiven over en bestrooi het met de geraspte kaas. Laat het geheel in 35 minuten in de oven gaar en bruin worden. Kook in de tussentijd de aardappels gaar en rasp de komkommer. Als de ovenschotel bijna klaar is kunnen de aardappels worden afgegoten en de komkommer door de dressing worden geroerd.
P.S. Drink hier bijvoorbeeld een lekker (koude) witte wijn bij. Een riesling smaak er prima bij.
Copyright 2008 Koken Met Peter.print