Kipfilet Met Rominge Groente

Ingrediėnten: De hoeveelheden zijn gebaseerd op 4 personen.

400 gram kipfilet. 1 winterpeen. bleekselderij.
1 courgette. 1 tablet visbouillon. 150 gram mascarpone.
cajunkruiden. evt. peper en zout. 200 gram rijst (geen snelkookrijst.
boter of (olijf)olie. (verse) peterselie. evt. zoete chilisaus.

Voorbereiding: ± 15 minuten.

Snijd de kipfilet in reepjes. Schil de winterpeen en snij deze dan in plakjes en dan in reepjes. De bleekselderij kan in plakjes worden gesneden en de courgette in blokjes.

Bereiding: ± 15 minuten.

Vul een ruime pan met water en het kippenbouillonblokje aan de kook en kook hier de (basmati)rijst, volgens de gebruiksaanwijzing, in gaar. Bestrooi de kipfilet met wat peper en bak deze dan in een wok of (hapjes)pan in hete boter of olie rondom bruin. Voeg de wortel, bleekselderij en de courgette er aan toe en laat dit op laag vuur 1 į 2 minuten mee bakken. Voeg dan er dan ongeveer 1 deciliter visbouillon (van de rijst) aan toe en ook naar smaak de cajunkruiden en eventueel peper en zout. Laat alles nog ongeveer 10 minuten zachtjes stoven. Voeg aan de groente (vlak voordat de rijst klaar is) de mascarpone toe en roer dit goed door elkaar. Als de rijst klaar is kun je deze verdelen over 4 (voorverwarmde) borden waarna de groente hierover verdeeld kan worden. Strooi er als laatste wat verse peterselie over en serveer er voor de liefhebbers eventueel wat zoete chilisaus bij.
Copyright 2008 Koken Met Peter.print