Ingrediënten: De hoeveelheden zijn gebaseerd op 4 personen.

2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel seroendeng 2 tenen knoflook
1 verse spaanse peper 450 gram kipfilet 3 vleestomaten
3 eetlepels pindakaas 1 grote aardappel 2 uien
150 gram (basmati)rijst 1 blokje kippenbouillion sambal
peper en zout handje ongez. pinda's peterselie

Voorbereiding: ± 15 minuten.

Snipper de uien en snijd de Spaanse peper in twee helften. Verwijder de zaadlijst en het zaad en snijd deze dan in kleine stukjes. Snijd de vleestomaten in kleine stukjes nadat ze zijn ontveld (leg ze hiervoor enige tijd in kokend water). Schil de aardappel en snijd deze, evenals de kipfilet, in dobbelsteentjes.

Bereiding: ± 50 minuten.

Verhit de olie in de pan en bak hierin de uitjes tot ze glazig en iets bruin zijn. Pers de knoflook er dan boven uit en voeg er de Spaanse peper en naar smaak peper en zout aan toe. Roer dit nog 2 á 3 minuten door en voeg dan de stukjes vlees toe. Bak dit tot het vlees rondom mooi bruin is geworden. Hierna kun je de stukjes tomaat, de pindakaas, sambal, seroendeng en 2,5 deciliter water aan toevoegen. Laat het geheel 15 minuten gaar stoven. Voeg hierna de aardappel toe en laat alles nog 20 á 25 minuten gaar worden. Maak op het eind de rijst in een pan met water, waaraan de bouillontablet is toegevoegd, volgens de gebruiksaanwijzing klaar. Als dit gedaan is, verdeel de rijst dan over 4 borden en schep er het kipstoofpotje over heen. Strooi als laatste wat pinda’s en peterselie over het geheel waarna het direct geserveerd kan worden. Heerlijk met een komkommersalade.
Copyright 2008 Koken Met Peter.print