Mexicaanse Eierpannenkoek

Ingrediënten: De hoeveelheden zijn gebaseerd op 4 personen.

200 gram chorizo. 300 gram gerookte kip. 1 grote ui.
2 teentje knoflook. 1 blik kidneybonen 400 gram. 8 eieren.
1 blikje maïs (+/- 200 gram). 1 prei of 1 paprika. melk.
klein blikje ananas. 2 blikje tomaten puree. zout.
chili poeder. zure room (sour cream). geraspte kaas.

Voorbereiding: ± 20 minuten.

Snijd de gerookte kip en de chorizo in kleine blokjes. Pel de knoflook en snipper de ui en laat de bonen, ananas en maïs uitlekken. Snijd de prei (of paprika) in ringen. Kluts de eieren met wat zout, chilipoeder en melk.

Bereiding: ± 10 minuten.

Verwarm koekenpannen en begin in de ene vast de 4 eierpannenkoeken te bakken. Verwarm in de andere pan een klein beetje olijfolie en voeg daar, als de olie heet is, de chorizo, kip, prei en ui aan toe en pers de knoflook er boven uit. Laat dit een paar minuten bakken tot de ui glazig is geworden. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe behalve de kaas en de zure room. Maak het eventueel wat scherper door wat extra chilipoeder toe te voegen. Laat nu alles goed heet worden. Verdeel de pannenkoeken over 4 borden en schep, op één helft, het bonenmengsel. Maak het af met een schep zure room, wat geraspte kaas en strooi hier als laatste wat verse peterselie over. Klap de pannenkoek dubbelen en serveer het met een lekkere komkommer- of tomatensalade.
Copyright 2008 Koken Met Peter.print