Mexicaanse hartige taart

Ingrediënten: De hoeveelheden zijn gebaseerd op 4 personen.

Voor de vulling: Voor de bodem:
350 gr Salami aan een stuk. geraspte Parmezaanse kaas. blikje croissantdeeg.
1 kleine groene paprika. 1 dl slagroom . Paneermeel.
1 kleine gele paprika. 3 eieren. boter.
200 gram champignons. 1 el cajunkruiden.
1 klein blikje maïs. 75 gram cashewnoten. 1 Spring- of
1 blikje ananas stukjes. 2 tl kerrie en evt. zout. quichevorm van 23 cm

Voorbereiding: ± 20 minuten.

Verwarm de oven voor op 220º Celsius. Snijd de Salami in plakjes en dan in blokjes. Was de paprika’s, borstel de champignons en laat de maïs en de ananas uitlekken. Snijd de champignons in plakjes en de paprika in blokjes. Klop de eieren los met de room, cajunkruiden, kerrie de kaas en eventueel wat zout. Hak de cashewnoten in grove stukken.

Bereiding: ± 20 minuten en 30 minuten in de oven.

Bak de salami en de champignons gezamenlijk ongeveer 10 minuten in een klein beetje boter. Doe er de paprika, maïs en ananas bij en laat dit alles nog 5 minuten met de rest mee bakken. Vet intussen de springvorm in en bestrooi het met paneermeel. Bekleed de vorm met het croissantdeeg tot ongeveer 2 cm over de rand (houd ook wat deeg over voor de garnering). Strooi nog een beetje paneermeel over de bodem en prik het deeg op enkele plaatsen in met een vork. Vul de bodem met de groente als dit klaar is en strooi er de cashewnoten overheen. Giet er dan het eimengsel overheen. Vouw de overslag van het deeg naar binnen en gaarneer de taart met de restanten van het deeg. Bak de taart in ± 30 minuten gaar. Controleer hierna altijd of de vulling gestold is. Zo niet laat dan de quiche 5 tot 10 minuten langer in de oven staan tot dat dit wel het geval is.
Copyright 2008 Koken Met Peter.print