Pizza Met Brie En Spinazie

Ingrediënten: De hoeveelheden zijn gebaseerd op 4 personen.

1 blikje tonijn(kruimels) op olie. ½ theelepel peper. 1 grote 2 ui.
1 grote pide (rond turks brood). 1 teentje knoflook. 100 gram brie.
1 eetlepel (verse) oregano. 400 gram spinazie. olijfolie.
1 eetlepel (verse) basilicum. 150 gram bakbacon. evt. olijven.
2 blikjes tomatenpuree. evt. zongebroogde tomaatjes.

Voorbereiding: ± 15 minuten.

Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de bakbacon in reepjes van maximaal 1,5 centimeter lang. Doe de tomatenpuree in een kom en voeg er de basilicum, oregano en peper aan toe en pers er de knoflook boven. Roer dit alles goed door elkaar. Als je verse basilicum en/of oregano gebruikt, wat natuurlijk lekkerder is, dan van beide 2 theelepels gebruiken. Laat eventueel de diepvriesspinazie ontdooien. Haal eventueel de pit uit de olijven en snijd ze in ringetjes of snijd de tomaatjes in stukjes.

Bereiding: ± 25 minuten.

Verwarm de oven vast voor op 180º Celsius. Bak de bakbacon in een koekenpan uit tot hij licht knapperig is en voeg de laatste twee minuten de uienringen toe. Kook de spinazie zonder water in een paar minuten gaar en laat hem dan goed uitlekken. Snijd de Pide horizontaal doormidden zodat je een bodem en een bovenkant krijgt. Smeer de bodem in met het tomatenpuree/kruiden mengsel. Bestrooi de bodem met de tonijn en de uienringen met uitgebakken bacon. Druk de spinazie nogmaals goed uit zodat het meeste vocht eruit is en snijd de bladeren in stukken voordat je het over de pizza verdeelt. Strooi hier de olijfringetjes of de tomaatstukjes erover uit. Snijd de brie in dunne plakjes en garneer de pizza hiermee. Besprenkel het geheel nog met een beetje olijfolie en zet de pizza ongeveer 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Lekker met een koele zoete witte wijn maar een fruitige rode kan ook prima.
Copyright 2008 Koken Met Peter.print