Roodbaarsfilet Met Paddestoelenmix

Ingrediënten: De hoeveelheden zijn gebaseerd op 4 personen.

250 gram paddestoelenmix. 4 bosuitjes. 2 el chinese oestersaus.
100 gram diepvries doperwtjes. 100 gram taugé. 5 el sojasaus (ketjap).
250 gram (wilde) rijst. 2 teentje knoflook. verse peterselie.
750 gram Roodbaarsfilet. 2 el sesamolie. evt. peper en zout.
250 gram verse spinazie. 5 el zonnebloemolie.  

Voorbereiding: ± 15 minuten.

Wrijf de roodbaarsfilet (uiteraard kan ook een andere visfilet genomen worden) ruim in met peper. Snijd de champignons in vieren (grote champignons uiteraard wat kleiner) en de rest van de paddestoelen uit de paddestoelenmix in grove stukken en de bosuitjes in ringetjes. Pel de knoflook en ontdooi de diepvries doperwten. Spoel de spinazie goed af onder koud stromend water en knip wat peterselie fijn. Verwarm 4 borden voor.

Bereiding: ± 15 minuten.

Verhit de zonnebloem- en 1 el sesamolie in een koekenpan en pers er een knoflookteen boven uit. Bak dan de vis tot hij een mooi bruin korstje heeft. Neem de vis uit de pan leg hem op de voorverwarmde borden. Kook de rijst volgens de verpakking en doe de rest van de sesamolie bij de overgebleven olie in de koekenpan en verhit de olie opnieuw goed. Voeg de bosuitjes toe en pers er de laatste knoflookteen boven uit. Voeg dan de paddestoelen toe en laat deze 2 minuutjes meebakken. Voeg de doperwten, spinazie en taugé toe en bak dit ongeveer 3 minuten onder voortdurend roeren mee, voeg tussentijds de oester- en sojasaus toe. Eventueel nog peper en zout erbij en dan laten inkoken of binden met een bindmiddel. Schep de peterselie naar smaak door de rijst. Schep de rijst op de borden en dan de paddestoelen-groente mix over de vis en garneer het met een takje peterselie. Eventueel een schijfje citroen op de vis leggen en genieten maar.
Copyright 2008 Koken Met Peter.print