Ingrediėnten: De hoeveelheden zijn gebaseerd op 4 personen.

300 gram zoete aardappel. 1 theelepel kaneelpoeder. 50 gram rozijnen.
1 bleekselderij. 1 eetlepel kerriepoeder. peper en zout.
1 flinke ui. 2 theelepels gemberpoeder. vegetarische balletjes.
verse peterselie. 1 eetlepel paprikapoeder. 200 gram couscous.
1 eetlepel (olijf)olie of boter. 400 ml gezeefde tomaten. 4 eetlepels (turkse) yoghurt.

Voorbereiding: ± 10 minuten.

Schil de zoete aardappels en snijd deze in blokjes van maximaal 1 bij 1 cm. Snijd een plak van de voet van de selderijstruik en was vervolgens de stengels en snijd ze in stukjes van een halve centimeter. Snipper de ui. Hak de verse peterselie.

Bereiding: ± 35 minuten.

Verhit de (olijf)olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui. Voeg direct de kaneel-, kerrie-, gember- en paprikapoeder toe. Voeg na 2 minuten de blokjes zoete aardappel en bleekselderij toe en bak deze 5 minuten mee op middelhoog vuur. Voeg dan de gezeefde tomaten, een paar eetlepels water, de rozijnen, peper en (eventueel) zout naar smaak toe. Laat dit met de deksel op de pan 25 minuten stoven. Bak de vegetarische balletjes in een koekenpan en voeg deze vlak voor het opdienen toe aan de aardappelstoofpot. Maak in de tussentijd de couscous volgens de gebruiksaanwijzing klaar.

Schep de couscous op de borden (of een schaal) en verdeel de aardappelstoofpot hierover. Schep hier een eetlepel yoghurt op en garneer met de verse peterselie.

TIPS: de Aardappelstoof is prima een dag voor de tijd klaar te maken. Je kunt de vegetarische balletjes natuurlijk ook vervangen door (runder)gehaktballetjes. 

Copyright 2015 Koken Met Peter.print