Witlofsalade Met Brie

Ingrediėnten: De hoeveelheden zijn gebaseerd op 4 personen.

2 eieren. 2 prei. 1 flinke winterpeen.
5 stronkjes witlof. peper. 1 eetlepel mosterd.
4 el (vloeibare) honing. olijfolie. (verse) dille.
1 stuk brie (minimaal 250 gram). zout. pijnboompitten.
bruin (stok) brood.

Voorbereiding: ± 15 minuten.

Kook de eieren 9 į 10 minuten en laat deze dan afkoelen. Schep in de tussentijd de mosterd en de honing in een schaal en roer daar de olijfolie door tot er een mooie gladde, niet te dunne, dressing ontstaat. Voeg naar smaak peper, zout en dille toe. Snijd dan de winterpeen in plakjes en daarna in reepjes. Zet de reepjes op met een laagje water en laat dit een paar minuten koken. Dan laten afkoelen. Haal het buitenste blad van de prei af en snijd hem dan in de lengte 1 keer door. Snijd nu de helften in ragdunne reepjes en doe deze in een ruime schaal. Haal de harde stronk uit het midden van de witlof en snijd deze dan in hele dunne reepjes en doe dit bij de prei. Nadat de brie eerst in plakjes en daarna in kleine blokjes is gesneden kan deze bij de prei en witlof.

Bereiding: ± 10 minuten.

Neem de schaal met de prei en witlof en strooi er de pijnboompitjes over heen en schep alles goed door elkaar. Giet er de dressing over en garneer het geheel als laatste met de in vieren gesneden gekookt eieren. Heerlijk met vers gebakken bruin (stok)brood.

Natuurlijk ook lekker met gebakken aardappeltjes.
Copyright 2008 Koken Met Peter.print